Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anna-Lena

Årets digitala nyhet

27 NOV 2017 21:37
Vår gemensamma portal gör det enkelt. Att information om seglingen finns på flera ställen gör tillgängligheten större, vi önskar att alla klubbar och seglare ser fördelarna med SailArena och väljer att använda det för anmälan, inbjudan och resultat.
 • Uppdaterad: 13 MAJ 2018 22:48

SailArena är seglarnas nya, egna webplats.

 • Profilsidor för klubbar, distrikt och klassförbund.
 • Profilsida för den enskilda seglaren.
  Som seglare väljer du själv om du vill vara publik  (visas på webben), oavsett vilket, får du fördelen att alltid ha dina anmälningsuppgifter färdigifyllda i samband med anmälningar. När kappseglingslicenser och mätbrev hanteras i SailArena blir anmälningen enkel och komplett. Vi hoppas de flesta ser värdet att vara med!
 • Som klubbadministratör kan du lägga in evenemang/tävlingar. Till att börja med regattor, men i framtiden även läger, kurser, seglarsola, föreläsningar, årsmöte mm. Funktionärer till regattor bjuds in genom SailArena (som även genererar ett mail till inbjuden funktionär).
 • Anmälningar som görs genom SailArena ska kunna tankas hem och direkt fungera som underlag till en startlista. Format ska finnas för ex. Excel och SailWave. Återrapportering av resultat ska underlättas.
  Detta ersätter inte klubbens egen hemsida, men ger segelsporten ett verktyg att göra det enkelt för seglare att anmäla sig (anmälningsförfarandet är lika för alla tävlingar).
  Vi rekommenderar våra klubbar, att på sin hemsida, uppmana seglarna att anmäla sig i SailArena. Exempel: "Anmäl er i SailArena" länka detta till er klubbprofil på SailArena där era tävlingarna är inlagda. Även betalning ska kunna göras genom SailArena.
 • Allt som sker i SailArena görs i realtid. Vill klubben presentera anmälda båtar på sin hemsida går det att kopiera in en kod-snutt från SailArena. Listan uppdateras då automatiskt om en ny anmälan kommer in.
 • I Februari kommer den första delen av SailArena att vara klar. Alla tävlingar och sanktioner kommer att göras i det nya systemet. Sökfunktioner kommer att vara tillgängliga.
 • Alla funktioner blir inte klar till Februari, men det arbetas för egna profilsidor för båtar. Nationell gastbank, besättningslistor, rankingserier, avancerade sökfunktioner, geografiskt sök. Plattformen SailArena får potential, att i en framtid även bli internationell.

Gå in på www.sailarena.com och registrera din egen profil redan idag!

Skribent: Anna-Lena Nilsson
Epost: Adressen Gömd

 

Seglingar sanktioneras i
     SAIL ARENA

Postadress:
Mellannorrlands Seglarförbund
Håkan Enerud, Backgatan 3
861 32 Timrå

Kontakt:
Tel: 060576865
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons