Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anna-Lena Nilsson

Norrländska favoriten

24 SEP 2020 16:27
Rapport från Hudiksvall Sjösportsällskaps kappsegling Norrländskan. En favorit i repris som växer i popularitet.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2020 16:27

I helgen genomförde Hudiksvall SjöSport Sällskap Norrländskan. En sprintsegling för landets nordligaste klubbar och som seglas som ersättning för de för året ”pausade” Division 1 seglingarna. Sju lag från fyra klubbar kom att delta. Sundsvalls SS, Sundsvall-Njurunda BK och Umeå SS medan hemma klubben HSSS bidrog med fyra lag och kom att dominera lördagens grundomgång som genomfördes i riktigt hårda nordvästliga vindar. Så hårda att flera av heaten kom att genomföras utan spinnakrar.

 

Söndagens finalseglingar kom att ske i betydligt beskedligare förhållanden. I B-finalen som seglades av SNBK, Umeå SS och HSSS lag 1 var det familjen Schwartz från Umeå SS som klarade de lätta vindarna bäst genom att vara först i mål i de båda heaten.  

 

A-finalens två heat kom att avgöras först på absolut sista delen av målgångs länsen då Sundsvalls SS lag tog spiken vilket räckte till en total andra plats i årets Norrländska. Hudiksvall lag 4 kom att vinna med 4 poäng medan SuSS och HSSS lag 1 båda fick i hop 5 poäng men SuSS tvåa genom att vara bäst i den sista seglingen. HSSS lag 2 på fjärde.plats med 6 poäng.

 

Mer om arrangemanget och resultaten hittar ni via denna länk 

https://kappsegling.com/norrlandskan2020/

Vilken kommer att fyllas med fler bilder och filmer under den kommande veckan.

Skribent: Tomas Persson / HSSS
E-post: Adressen Gömd

 

Besök Seglingskalendern
     SAIL ARENA

Postadress:
Mellannorrlands Seglarförbund
Daniel Solberg, Kummelgatan 7
853 57 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons