Hoppa till sidans innehåll

Segla Norrländskan!

10 SEP 2020 16:31
Arbetet med årets seglings stora händelse I norr, ”Norrländskan” pågår för fullt. Anmälningstiden är förlängd till 16 September. Skynda och kom med.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2020 16:31

Hej seglare i Norr!

Arbetet med årets seglings stora händelse I norr, ”Norrländskan” pågår för fullt. 

Inom Hudiksvall planeras för tre deltagande lag som mixas av både unga och vuxna och med både meriterade och ”nya” seglare.

Likaså har Söderhamns SS för avsikt att få ihop ett mixat lag trots att deras starkaste team, ET, inte har möjlighet att delta i år. 

Umeå är redan klara med åtminstone ett lag vilket vi välkomnar. 

Likaså Sundsvall/Njurunda men därifrån räknar vi med åtminstone ytterligare ett lag. Sedan tidigare vet vi att SNBK värnar om återväxten så vi antar att det kommer ett gäng nya, unga entusiaster därifrån. 

Enligt uppgift har Åre för avsikt att få ihop ett lag som vill hinna med lite mer segling innan skidsäsongen tar över. 

Vi hoppas fortfarande på ytterligare lag bl a från Sundsvalls SS, men också att ungdomarna från Runn SS i Falun ger sig in i ”leken” för att känna på atmosfären i den händelse att Division 1 norr kommer i gång igen? 

Enångers BS har också haft seglande ungdomar igång i sommar som vi gärna ser i vår seglaande krets. 

Vi hoppas också på något lag från Ö-vik vilka har allsvenska erfarenheter som vi övriga gärna tar del av och självklart ser vi gärna att Storsjön SS återkommer med ett lika härligt gäng som i fjol?

Likt i fjol kommer seglingarna att följas av en sakkunnig speaker vilken kommer att hålla oss uppdaterade av vad som sker på vattnet.

Vi kommer förstås att göra vad vi kan för att Coronasäkra arrangemanget. Bl a genom att skapa egna ”zoner” på bryggan för de respektive lagen. 

För eventuellt boende hänvisar vi till Strandpiren (https://strandpiren.se/) vilka erbjuder rabatterade priser till de tävlande. Även Campingen på Malnbaden (0650-132 60) kan erbjuder rabatterat boende till klubbar både på vandrarhemmet och i sina småstugor. Men skynda, receptionen är obemannad från de 13/9.

Länk till inbjudan hittar ni på Sailarena (https://www.sailarena.com/sv/se/club/hsps/norrlandskan-20203/)  men också på Seglaförbundets (https://www.svensksegling.se/) hemsida där ett kortare reportage om arrangemanget finns att läsa. Sista ordinarie anmälningsdag är flyttad till den 16 september. Välkomna med er anmälan. 

 

Skribent: Tomas Persson
E-post: Adressen Gömd

 

Besök Seglingskalendern
     SAIL ARENA

Postadress:
Mellannorrlands Seglarförbund
Daniel Solberg, Kummelgatan 7
853 57 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Annons